Telefonszám: (33) 460 056     Cím: 2524 Nagysáp, Temetö út 14.     E-mail: diesel.special@gmail.com

Diesel autószerviz, karbantartás, és diagnosztika

Esztergom, és Dorog környékének profi diesel autó szakszervize, és autójavító mühelye


Elérhetöségeink:

Nagy István +36 30 320 9468
cégvezetö, adagoló javítás

ifj. Nagy István +36 30 498 5202
dízel technikus, dízel diagnosztikus

Telefonszám: (33) 460 056
E-mail: diesel.special@gmail.com
Cím: 2524 Nagysáp, Temetö út 14.

Nagyobb térképre váltás

Common rail rendszerek javítása

A common rail rendszerek elemeinek próbapadi vizsgálatai és a lehetséges javítások elvégzése még ma is nagy kihívást jelentenek az arra vállalkozó szakemberek és műhelyek számára. A rendszer legfontosabb elemei az injektorok, amely a gyártótól függően részben vagy teljesen javíthatóak.

 • Delphi rendszerű injektorok javítása lehetséges, általában a kapcsoló szelep cseréje megoldja a magas résolaj veszteséget. A Delphi injektorok javítása után próbapadi bemérés ill. injektor kódolás történik. A kódokat a jármű vezérlőegységében illesztjük.


 • Bosch rendszerű injektorok javításának lehetőségei a legtágabbak: a kiszerelt injektorokat próbapadi bevizsgálás után, a szállított mennyiség alapján minősítjük, és a szükséges alkatrészeket cseréljük.


 • Szétszerelés után ultrahangos tisztításon esnek át az injektor legapróbb alkatrészei is. • Az ultrahangos tisztítás után minősítésre kerülnek az alkatrészek mikroszkóp alatt.


 • Az egyik legfontosabb alkatrész a golyósfészek állapota, amely gyakran befolyásolja az indíthatóságot is, illetve ha magas résolajat okoz a kopása, akkor terhelés alatt a jármű vészüzembe áll esetenként leállhat menet közben a motor.


 • Gyakori hiba a porlasztó csúcs szorulása, tömítetlensége (becsöpögése). Ezekben az esetekben a csúcs cseréje szükséges.


 • Precíz tiszta munkakörnyezet az alapja a minőségi munkának, az injektorok javítására egy különálló satupadot alakítottunk ki, itt másnak nincs helye csak az injektoroknak.


 • És a legfontosabb, célszerszámok hiányában az egész munka semmit sem érhet...


 • Összeszerelés után az alkatrészek gyártási tűrése miatt hézagolás szükséges amelyhez rendelkezünk az összes méretlépcsővel a legjobb beállítás érdekében.

 • Az injektorok szét- és összeszerelésénél a legfontosabb eszköz az injektor satu. Az injektor satu segítségével elkerülhető, hogy nagyobb legyen a kár szétszerelés után, mint előtte.


 • Az injektorok összeszerelése után próbapadi bemérésre kerül sor, ahol 1000 injektor tesztadataiból kiválasztva az adott injektort minősítjük alapjárati, közép, maximális mennyiségre ill. tömítettség teszt befecskendezési sugárkép szemrevételezése történik.


 • Ha csúcs csere történik a javítás során, akkor a próbapadi mérés során új injektor kód generálása történik, amelyet a járműbe történő visszaszerelés után illesztésre kerül a vezérlőegységben.


Az általunk javított injektorokra garanciát vállalunk, mert megbízunk szakszerű, precíz munkánkban.

 • Denso, Siemens rendszerű injektorok javítástechnológiája jelenleg nincs, egy lehetőség van az injektorok ultrahangos tisztítása, majd ismételt próbapadi bemérése. Ezen rendszerű injektorok kódolása hamarosan elérhető lesz nálunk.


Diesel Special Kkt.   2012.